|
2010-10-23 16:17:08, szombat
|
|
|
|
|
|
csicseriborsó
Bagócaleves:
Bagócaleves recept, füstölt kolbász receptek
csicseriborsó petrezselyem sárgarépa száraz kenyér füstölt kolbász
Elkészítés:
Előző nap a száraz csicserborsót beáztatjuk. (Több mint a duplájára dagad.)
Majd aznap odatesszük vízzel felöntve főni, valamint a petrezselyem gyökeret és sárgarépát is belerakjuk.
A kolbászt fölkarikázzuk vagy nagyobb darabokban hagyva hozzátesszük.
Sózni ne nagyon, mert a kolbász úgyis sós.
Amikor megfőtt, száraz kenyérszeletekkel dúsítjuk.
Csicseri borsó joghurttal:
Hozzávalók:
(6 személyre)
3 dl csicseri borsó
4 dl szójajoghurt
1 t.k. őrölt feketebors
1 t.k. őrölt csípős paprika
Elkészítése:
Megmossuk a csicseri borsót, majd egy éjszakán
átáztatjuk annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Ugyanebben a vízben lassú
tűzön, fedő alatt puhára főzzük. Ha az ujjunk közt szét tudjuk nyomni a
borsót, akkor már megfőtt. Vegyük ki a vízből, egy kicsit szárítsuk meg,
majd zúzzuk össze. Keverjük össze a fűszerekkel, ízlés szerinti sóval és a
joghurttal.
Jó étvágyat!
Zöldséges csicseriborsó leves
Hozzávalók 4 személyre:
80 g csicseriborsó
1 kk. ételízesítő por
Babérlevél
130 g karfiol
1 szál sárgarépa
1 tő zeller
1 cső sárga színű zöldpaprika
1 csokor petrezselyem
3-4 szem paradicsom
friss majoránna
25 g biomargarin
Só
reszelt szerecsendió
A csicseriborsót megmossuk és fél liter vízben 10-12 órát áztatjuk.
Az ételízesítő port és a babérlevelet hozzáadjuk. Lefödve 30-40 percig lassú
tűzön főzzük.
A zöldségfélét megmossuk, amit kell, meghámozzuk.
A karfiolt kis rózsákra szedjük, a szárakat vékonyra szeleteljük. A sárgarépát
karikákra, a paprikát kockákra vágjuk, a zellert hosszú csíkokra metéljük.
A petrezselymet zöldjével együtt felaprítjuk. A babérlevelet a megfőtt
csicseriborsóból kidobjuk, 3/4 liter vizet ráöntünk és felforraljuk.
Az összes zöldséget hozzáadjuk, lefödjük és 8 percig főzzük, de vigyázzunk,
hogy mindegyik egy kissé "ropogós" maradjon. A paradicsomot cikkekre vágjuk
és a levesbe dobva 2 percig ezt is főzzük.
A petrezselymet, a zellert és a majoránnalevelet felaprítjuk, a vajjal együtt a levesbe keverjük. Sóval,szerecsendióval ízesítjük.
Forrás : receptgyár
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: csicseriborsóból, majoránnalevelet, szerecsendióval, csicseriborsót, csicseriborsó, csicserborsót, petrezselymet, fölkarikázzuk, hozzátesszük, babérlevelet, petrezselyem, szójajoghurt, szerecsendió, paradicsomot, felforraljuk, zöldségfélét, bagócaleves, meghámozzuk, felaprítjuk, zöldpaprika, fűszerekkel, szeleteljük, biomargarin, ételízesítő, elkészítése, hozzáadjuk, hozzávalók, joghurttal, babérlevél, ugyanebben, átáztatjuk, vigyázzunk, feketebors, paradicsom, darabokban, sárgarépát, száraz csicserborsót, duplájára dagad, petrezselyem gyökeret, kolbászt fölkarikázzuk, kolbász úgyis, csicseri borsót, vízben lassú, ujjunk közt, kicsit szárítsuk, csicseriborsót megmossuk, ételízesítő port, babérlevelet hozzáadjuk, zöldségfélét megmossuk, szárakat vékonyra, paprikát kockákra, zellert hosszú,
|
|
|
|
száraz csicserborsót, duplájára dagad, petrezselyem gyökeret, kolbászt fölkarikázzuk, kolbász úgyis, csicseri borsót, vízben lassú, ujjunk közt, kicsit szárítsuk, csicseriborsót megmossuk, ételízesítő port, babérlevelet hozzáadjuk, zöldségfélét megmossuk, szárakat vékonyra, paprikát kockákra, zellert hosszú, petrezselymet zöldjével, összes zöldséget, paradicsomot cikkekre, levesbe dobva, vajjal együtt, levesbe keverjük, csicseriborsóból, majoránnalevelet, szerecsendióval, csicseriborsót, csicseriborsó, csicserborsót, petrezselymet, fölkarikázzuk, hozzátesszük, babérlevelet, petrezselyem, szójajoghurt, szerecsendió, paradicsomot, felforraljuk, zöldségfélét, bagócaleves, meghámozzuk, felaprítjuk, zöldpaprika, fűszerekkel, szeleteljük, biomargarin, ételízesítő, elkészítése, hozzáadjuk, hozzávalók, joghurttal, babérlevél, ugyanebben, átáztatjuk, vigyázzunk, feketebors, paradicsom, darabokban, sárgarépát, beáztatjuk, receptgyár, elkészítés, belerakjuk, odatesszük, majoránna, személyre, megmossuk, ízesítjük, zöldséget, karikákra, zöldjével, sárgarépa, duplájára, mindegyik, szárítsuk, zöldséges, áztatjuk, ráöntünk, keverjük, étvágyat, receptek, metéljük, csicseri, rózsákra, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4013
- e Hét: 28904
- e Hónap: 60390
- e Év: 265091
|
|
|